Nákup na splátky výhodně a z pohodlí domova
  • Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů

Ochrana osobních údajů

 

Záležitost ochrany osobních údajů a jejich důvěrnost bereme velmi vážně a držíme se příslušných státních i evropských nařízení o ochraně osobních údajů. Nejdůležitější aspekty našeho zpracování osobních údajů vysvětlujeme níže.

Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s právními předpisy týkajícími se ochrany osobních údajů. Totéž platí i pro naše zaměstnance a jiné osoby, které s námi spolupracují. Jedná se zejména o nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, ve znění účinném od 25.05.2018 (dále jen „GDPR“), a dále zákon č. 101/2000 Sb., o zpracování osobních údajů, v aktuálně účinném znění.

 

V následujícím textu naleznete informace o způsobu, rozsahu, účelu, právním základu, době zpracování, příjemců Vašich osobních údajů a o Vašich s tím souvisejících právech a jejich ochraně podle čl. 13 až 22 GDPR

 

Správcem osobních údajů je firma Jozef Kozelek, Opavská 818, 708 00, Ostrava-Poruba, IČ44774575, e-mail: sklad@postelin.cz, tel: +420 721 213 312

 

1. Jaké osobní údaje uchováváme?

Uchováváme ty informace, které jsme od Vás se souhlasem získali, například, když jste se zaregistrovali do našeho e-shopu, když jste si objednali zasílání novinek prostřednictvím e-mailových zpráv nebo když nás kontaktujete. Nejčastěji se jedná o Vaše jméno, adresu, e-mailovou adresu a telefon.

Dále rovněž zaznamenáváme informace o Vašich zájmech prostřednictvím analýzy Vašich kliknutí na webových stránkách a v e-mailových zprávách, které od nás dostanete.

V okamžiku, kdy nás poprvé kontaktujete, vytvoříme si v naší databázi Váš profil. Jakékoliv další informace, které nám později předáte, se v něm rovněž ukládají. Čím více informací od Vás získáme, tím individuálněji zaměřené a zajímavější nabídky Vám budeme moci v budoucnu předkládat.

2. K čemu tyto údaje užíváme?

Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je

  • plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
  • oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,
  • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.

Účelem zpracování osobních údajů je

  • vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,
  • zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.
  • Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR.
  • Osobní údaje budou zpracovávány automatizovaně i manuálně, v elektronické i tištěné formě.

 

3. Jak dlouho se osobní údaje archivují?

V podstatě ukládáme veškeré informace, které nám zašlete po tak dlouhou dobu, co máte zájem o zasílání našich reklamních informací, tj. záleží době uvedené v konkrétním textu souhlasu. Nejčastěji jsou osobní údaje zpracovávány na dobu do odvolání Vašeho souhlasu nebo přímo na konkrétní časový úsek, který je uveden v textu souhlasu. Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

Pokud si již více nepřejete, abychom využívali Vaše údaje, samozřejmě okamžitě a bezplatně splníme tento Váš požadavek (viz. odst. 5)

4. Můžete zjistit, jaké údaje o Vás vedeme?

Ano. Můžete kdykoliv získat informace o údajích, které si o Vaší osobě evidujeme.   

5. Můžete zažádat o vymazání údajů evidovaných o Vaší osobě?

Ano. Samozřejmě máte kdykoliv možnost zažádat o částečné nebo úplné vymazání Vašich údajů, sdělením na e-mail: info@postelin.cz. Vaše přání splníme bez prodlení a okamžitě zrušíme zasílání dalších reklamních materiálů. V určitých případech, kdy tak vyžaduje zákon, budou Vaše osobní údaje uchovány a soubor bude zablokován, nikoli vymazán. Dále můžete kdykoli požádat o blokování, opravu či doplnění Vašich osobních údajů.

 

6. Jaká máte další práva?

Za podmínek stanovených v GDPR máte

  • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
  • právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
  • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.
  • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
  • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
  • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek.
  • dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

 

7. Předáváme Vaše osobní údaje třetím stranám?

Ne, Vaše osobní údaje bez Vašeho souhlasu či bez Vašeho předchozího informování nepředáváme žádným třetím stranám k dalšímu využití, zejména Vaše osobní údaje nejsou prodávány, pronajímány ani vyměňovány.  Pokud pověříme jiné společnosti – tzv. zpracovatele (zařízení na zpracování dat) dokončením našich úkolů (např. zasíláním informací), pak samozřejmě po těchto společnostech rovněž vyžadujeme ochranu Vašich údajů a takové společnosti mají povolení užívat Vaše údaje pouze a výhradně k zadaným účelům. I u takových společností vyžadujeme, aby zacházely s údaji v souladu s tímto prohlášením o ochraně dat a s příslušnou legislativou.

7. Bezpečnost osobních údajů

Jako správce Vaších osobních údajů prohlašujeme, že jsme přijali veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů. Přijali jsme technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě.

Prohlašujeme, že k osobním údajům mají přístup pouze námi pověřené osoby.

 

 8. Závěrečná ustanovení

Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s těmito podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

 

Účinnost od 1.10.2020

To nejlepší do vaší pošty

Akční zboží, recenze,

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Kontaktní formulář
Odesláním zprávy souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Kontakt

Reklamace a vrácení zboží

Postelin - sklad
Středulínského 966/26
Ostrava – Vítkovice, 703 00

Sociální sítě

 

Fakturační adresa a sídlo společnosti

Jozef Kozelek
Opavská 818
708 00 Ostrava – Poruba

Spisová značka

Fyzická osoba-podnikatel
zapsaná v živnostenského rejstříku
Magistrátu města Ostravy
IČO: 44774575

essox